At a restaurant vocabulary - sovathbdm

At a restaurant vocabulary - sovathbdm

Words

  • Menu (មេនញូ) បញ្ជីរាយមុខម្ហូប
  • Appetizer/ Starter (អាប់ភីថាយសើ/ ស្តាតធើ) អាហារញាំចាប់ផ្តើមដំបូង
  • Main course (មេនខស) អាហារសំខាន់
  • Dessert (ឌីស ហ្សើតថឹ) បង្អែម
  • Beverage (បេវើ រេជឺ) ភេសជ្ជៈ
  • Side dish (សាយ ឌីស) អាហារថែម
  • Reservation (រេសឹវេសឹន) ការកក់ទុកមុន
  • Chef (ហ្សេបហ្វឺ) ចុងភៅ
  • Waiter (វេតរឺ) អ្នកបម្រើប្រុស
  • Waitress (វេតត្រេស) អ្នកបម្រើស្រី
  • Bill (U.K.) / Check (U.S.) (បៀល / ឆឹកខឹ) បញ្ជីគិតលុយ 
  • Tip (ធីបភឹ) លុយធីប
  • Buffet (បាប់ហ្វេ) អាហារប៊ូហ្វេ
  • Host (ហូសធឹ) អ្នកនាំភ្ញៀវចូលតុកប្រុស
  • Hostess (ហូសស្តីស) អ្នកនាំភ្ញៀវចូលតុកស្រី
  • Napkin (ណាប់ឃីន) ក្រណាត់ទ្រាប់ពេលញាំអាហារ
  • Silverware (សីលវើវែ) គ្រឿងស្លាបព្រា សម ចង្កឺះ
  • Glass (ក្លាសសឹ) កែវ
  • Dish (ដីសសឹ) មុខម្ហូប ឬចាន
  • Tablecloth (ថេបបលខ្លស) កម្រាលតុក
  • Order (អឌើ) ការកុម៉ង់
  • Cuisine (ខ្វីហ្សីន) មុខម្ហូប

Watch video Examples

  1. For the main course, I’ll have the steak and rice.
  2. May I see the dessert menu?
  3. What kind of beverages do you have?
  4. What would you like for a side dish?
  5. I have a reservation for two at 7 PM.
  6. The waiter is very friendly.
  7. The waitress is very beautiful.
  8. The chef can prepare all kinds of dishes.
  9. Could we have the check, please?
  10. I normally leave a tip for excellent service.
  11. Cambodian cuisine is my favorite.
  12. The hotel offers a breakfast buffet.
  13. The hostess will show you to your table.
  14. Please use your napkin when you eat.
  15. The silverware is on the table.
  16. The tablecloth is very colorful.
  17. Are you ready to place your order?